skip to Main Content
Jongeren Kiezen 6 Partijen Uit Voor Het JongerenDebat Hoeksche Waard

Jongeren kiezen 6 partijen uit voor het JongerenDebat Hoeksche Waard

Donderdagochtend 15 november wordt de aula van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland omgetoverd tot debatzaal. Leerlingen van de Havo 4 klassen van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland hebben zich in de afgelopen weken bezig gehouden met de lokale politiek. Zij hebben uiteindelijk gekozen welke van de Hoeksche Waardse politieke partijen ze op 15 november willen spreken.

De politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard kregen de opdracht om zich aan de jongeren te presenteren middels een kort promotiefilmpje. 12 van de 13 partijen hebben hier gehoor aan gegeven. Het is goed om te zien dat de politieke partijen deze opdracht serieus nemen en daarmee ook de jongeren uit de Hoeksche Waard een positief signaal geven. Jongeren zijn in de meeste partijprogramma’s ook echt een belangrijk onderdeel. De verkiezing is gehouden onder 104 jongeren. Iedereen mocht 6 partijen nomineren.

De volgende partijen zijn door de leerlingen gekozen om deel te nemen aan het debat:
1. VVD – 87 stemmen
2. Lokalen HW – 83 stemmen
3. ChristenUnie – 79 stemmen
4. GroenLinks – 77 stemmen
5. CDA – 70 stemmen
6. D66 – 55 stemmen

De 6 partijen die het minst werden gekozen zijn:
7. HW Senioren Partij – 47 stemmen
8. PvdA – 35 stemmen
9. SGP – 20 stemmen
10. Progressief HW – 18 stemmen
11. Hart Voor Alle Kernen – 14 stemmen
12. Onafhankelijk HW – 7 stemmen

De filmpjes die door de politieke partijen zijn gemaakt, zijn te zien op de website van de Stichting SEIJN www.seijn.nl onder het kopje “JongerenDebat HW”. Het JongerenDebat is donderdag 15 november in de aula van het Hoeksch Lyceum en wordt geleid door Rob Honig van de DebatUnie.