skip to Main Content

LIVEBLOG GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN HOEKSCHE WAARD

(22-11/14.50 uur) Voorlopige resultaten per stembureau

Gisteren waren de gemeenteraadsverkiezingen Hoeksche Waard. Via deze link kunt u ook de voorlopige resultaten per stembureau bekijken. Vrijdagochtend 23 november stelt het centraal stembureau de definitieve uitslag vast.

Met dit voorlopig laatste bericht over de gemeenteraadsverkiezingen in de Hoeksche Waard, wordt dit liveblog gesloten.


(00.20 uur) Voorlopige einduitslag

Alle stemmen zijn geteld. De voorlopige einduitslag: CDA is de grote winnaar met 8 zetels. Gefeliciteerd! Daarna komen de Lokalen Hoeksche Waard en de SGP met 6 zetels, VVD volgt met 4 zetels. De verdere zetelverdeling is als volgt: D66 en GroenLinks hebben 3 zetels, PvdA, ChristenUnie en Hoeksche Waardse Senioren Partij 2 zetels, Cromstrijen ’98 1 zetel. Uiteindelijk heeft ruim 46% van de stemgerechtigden zijn/haar stem uitgebracht.

Zie de kaart van de Hoeksche Waard met alle cijfers pers stembureau


(23.30 uur) Tussenstand na 47 stembureaus


(23.20 uur) Hoge opkomst uitslagenavond

Bij de uitslagenavond in Alcazar is het een drukte van jewelste. Rond de 400 Hoeksche Waarders volgen de cijfers, die Gert van ‘t Hof regelmatig door de microfoon laat schallen.


(23.00 uur) Tussenstand

Dankzij de extra tellers op de stembureaus zijn inmiddels de uitslagen van 40 bureaus binnen: CDA gaat nog steeds aan kop.


(22.55 uur) Tussenstand


(22.45 uur) Tussenstand


(22.35 uur) Tussenstand


(22.30) Gedicht

Vanaf 1 december is Wim de Kieviet de dichter van de Hoeksche Waard. Zojuist droeg hij zijn eerste gedicht voor.


(22.20 uur) Tussenstand

Excuses voor de matige kwaliteit van de plaatjes. Helaas ondervinden we momenteel enige technische problemen.


(22.00 uur) Gezellig druk

Het wordt al gezellig druk in Alcazar bij de uitslagenavond. De eerste uitslagen druppelen binnen.


(21.50 uur) Eerste uitslagen


(20.00 uur) Nog 1 uurtje!

De stembureaus zijn nog 1 uur open. Laat uw stem niet verloren gaan! Haast u naar het dichtstbijzijnde stemlokaal!


(19.40 uur) Omroep Hoeksche Waard

Zo meteen vanaf 21:00 uur hoort u alles over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing. Live vanuit Alcazar!! Stem af via FM96.0, FM 105.9, omroephw.nl, uw tv-provider of apps zoals TuneIn.


(18.00 uur) Tussenstand opkomst

Om 18.00 uur was het opkomstpercentage in de Hoeksche Waard bijna 31%. Heeft u nog niet gestemd? U heeft nog 3 uur de tijd om uw stem uit te brengen op uw favoriete kandidaat/partij. Na het sluiten van de stembureaus ben je vanaf 21.00 uur van harte welkom bij de uitslagenavond in Alcazar, Puttershoek.


(17.15 uur) Uitslagenavond

Over iets minder dan vier uur sluiten de stembureaus. Daarna gaan de deuren van Alcazar Events aan de Groeneweg in Puttershoek open voor een uitslagenbijeenkomst.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de uitslag uit de eerste hand. Vanaf 21.00 uur is de zaal open en om 21.30 uur gaan we van start. De presentatie van de bijeenkomst is in handen van sportjournalist en televisiepresentator Gert van ‘t Hof, geboren en getogen in Piershil. Zo rond middernacht hopen we de voorlopige einduitslag bekend te kunnen maken.

Op deze pagina, de Facebookpagina gemeentehw en twitter @gemeentehw worden de tussentijdse uitslagen en de voorlopige einduitslag bekend gemaakt. Omroep Hoeksche Waard en RTV Rijnmond doen verslag van de avond.


(16.50 uur) Nog 4 uur te gaan

U kunt nog tot 21.00 uur uw stem uitbrengen bij 1 van de ruim 50 stembureaus in de Hoeksche Waard. Laat uw stem niet verloren gaan!


(15.50 uur) Schenkeldijk

Burgemeester André Borgdorf bracht vanmiddag een bezoekje aan het stembureau Schenkeldijk.


(15.45 uur) Stemmen

Als inwoner van de Hoeksche Waard mag ook burgemeester Jan Luteijn, van Cromstrijen, vandaag zijn stem uitbrengen. Hij deed dat in stembureau Buitensluis in Numansdorp.
Volgt u zijn voorbeeld!


(15.37 uur) Op bezoek

Alle burgemeesters in de Hoeksche Waard maken vandaag een rondje ‘langs de velden’. Hier is burgemeester Jon Hermans in gesprek met de mensen van het stembureau in het gemeentehuis.
Kom ook stemmen. De stembureaus zijn nog open tot 21.00 uur.


(14.50 uur) Waarom stemmen belangrijk is!


(14.30 uur) Uitslagenavond

Na sluiting van de stembureaus gaan de deuren van Alcazar Events aan de Groeneweg in Puttershoek open voor een uitslagenbijeenkomst.

Gert van ‘t Hof

Belangstellenden zijn van harte welkom om de uitslag uit de eerste hand te horen tijdens deze uitslagenbijeenkomst. Vanaf 21.00 uur is de zaal open en om 21.30 uur gaan we van start.
Gert van ’t Hof is bereid gevonden de presentatie van de avond voor zijn rekening te nemen. Gert is geboren en getogen in Piershil en bekend als sportjournalist en televisiepresentator van onder andere NOS Studio Sport. Gedurende de bijeenkomst presenteert hij de tussentijdse uitslagen en vraagt aanwezige politici om een reactie. Dichter van de Hoeksche Waard Wim de Kievit draagt tijdens de bijeenkomst een speciaal voor de verkiezingen gemaakt gedicht voor. Zo rond middernacht hopen we de voorlopige einduitslag bekend te kunnen maken. De officiële uitslag wordt op 23 november vastgesteld tijdens een openbare zitting van het gemeentelijk centraal stembureau. Dan wordt ook bekendgemaakt welke kandidaten zijn gekozen.


(14.24 uur) Proef

In de stembureaus buurthuis Ronduit in ‘s-Gravendeel en De Buitensluis in Numansdorp wordt een proef gedaan met een nieuw model (kleinere) stembiljetten. Dit op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Projectleider verkiezingen Ruud Heemskerk vertelt hierover op RTV Rijnmond.
Stem vandaag ook voor de Hoeksche Waard! Dat kan tot 21.00 uur in alle 54 stembureaus.


(14.00 uur) Opkomst tussenstand

Het tussentijdse opkomstpercentage van de verkiezingen in de Hoeksche Waard op dit moment is bijna 17%. (Van sommige stembureaus zijn de gegevens nog onderweg.)


(10.15 uur) Opkomst tussenstand

De opkomst momenteel bij de verkiezingen in de Hoeksche Waard bedraagt 4,26%.


(07.30 uur) Liveblog

Zojuist zijn in de Hoeksche Waard de stembureaus opengegaan. Net zoals in 36 andere herindelingsgemeenten vinden vandaag de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Via deze webpagina houden wij u de hele dag op de hoogte van onder meer de opkomst in de verschillende dorpen.

Weet u nog steeds niet op welke partij u moet stemmen? Kijk dan nog eens op ons Kieskompas en/of de website allekandidaten.nl.