skip to Main Content

Met uw stempas en uw identiteitsbewijs kunt u op woensdag 21 november uw stem uitbrengen in één van de stembureaus in de Hoeksche Waard.

Geldig identiteitsbewijs meenemen

Als u gaat stemmen, moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs meenemen. U moet zich kunnen legitimeren op het stembureau. Het identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn (dus geldig tot 22 november 2013 of daarna). Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Geen stempas ontvangen/kwijt

Heeft u geen pas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u tot uiterlijk vrijdag 16 november schriftelijk een vervangende stempas aanvragen. Dat kan door het formulier ‘Verzoek vervangende stempas’ hieronder  te downloaden, in te vullen en voorzien van handtekening op te sturen.
Mondeling kunt u een vervangende stempas aanvragen tot dinsdag 20 november, 12.00 uur bij het team Verkiezingen in uw gemeente.
Mocht u na het aanvragen van een nieuwe stempas alsnog uw ‘oude’ stempas terug vinden, dan kunt u daarmee niet meer stemmen. Dat kan alleen met de nieuwe stempas. Bent u niet in het bezit van een stempas, dan kunt u niet stemmen.