skip to Main Content
Uitslagenbijeenkomst Op 21 November

Uitslagenbijeenkomst op 21 november

Over een week gaat de Hoeksche Waard naar de stembus. Zo’n 65.000 kiesgerechtigde inwoners van de Hoeksche Waard kunnen van 7.30 tot 21.00 uur terecht in 54 stembureaus op ons eiland. Na sluiting van de stembureaus gaan de deuren van Alcazar Events aan de Groeneweg in Puttershoek open voor een uitslagenbijeenkomst.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de uitslag uit de eerste hand te horen tijdens deze uitslagenbijeenkomst. Vanaf 21.00 uur is de zaal open en om 21.30 uur gaan we van start.
Gert van ’t Hof is bereid gevonden de presentatie van de avond voor zijn rekening te nemen. Gert is geboren en getogen in Piershil en bekend als sportjournalist en televisiepresentator van onder andere NOS Studio Sport. Gedurende de bijeenkomst presenteert hij de tussentijdse uitslagen en vraagt aanwezige politici om een reactie. Dichter van de Hoeksche Waard Wim de Kievit draagt tijdens de bijeenkomst een speciaal voor de verkiezingen gemaakt gedicht voor. Zo rond middernacht hopen we de voorlopige einduitslag bekend te kunnen maken. De officiële uitslag wordt op 23 november vastgesteld tijdens een openbare zitting van het gemeentelijk centraal stembureau. Dan wordt ook bekendgemaakt welke kandidaten zijn gekozen.

Op de website www.gemeentehw.nl, de Facebookpagina Gemeente Hoeksche Waard en twitter @gemeentehw worden de tussentijdse uitslagen en de voorlopige einduitslag eveneens bekend gemaakt. Ook doen Omroep Hoeksche Waard en RTV Rijnmond verslag van de avond.