skip to Main Content
Verkiezingsdebat Hoeksche Waard

Verkiezingsdebat Hoeksche Waard

Op vrijdag 16 november slaan RTV Rijnmond en Omroep Hoeksche Waard de handen ineen voor een gezamenlijke radio-uitzending rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Alle lijsttrekkers gaan live in debat op beide zenders. U kunt dit debat bijwonen.

Het programma Rijnmond Nu start om 16.00 uur live vanuit CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland, waar het debat plaats vindt. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een voorbeschouwing. Presentator Dave van der Wal bespreekt dan thema’s die tijdens de verkiezingen een rol spelen, afgewisseld met het reguliere regionieuws.

Debat uit twee delen

Om 18.00 uur start deel 1 van het debat met thema’s als bereikbaarheid, duurzaamheid en hoe houden we de Hoeksche Waard jong. Tussen het debat door mag het publiek vragen te stellen. Deel 1 eindigt met een zogenaamde ‘elevatorpitch’, waarbij alle lijsttrekkers een minuut de tijd krijgen om uit te leggen waarom u op de betreffende partij moet stemmen. Het tweede deel van het debat, tussen 19.00 en 20.00 uur is te volgen via een stream op rijnmond.nl. Ook via Omroep HW is het debat te volgen.

U kunt er bij zijn

Het verkiezingsdebat wordt gehouden in het gebouw van CSG ‘Willem van Oranje’ (locatie Poortwijk) aan de Polderlaan in Oud-Beijerland. De school heeft beperkte parkeermogelijkheden. Het is niet toegestaan om voor het debat te parkeren bij de Agrimarkt. Wel kan er bij de openbare parkeerplaatsen bij de nieuwe EGHW-kerk en bij basisschool De Klinker geparkeerd worden.

Te beluisteren via de ether of digitaal

Omroep Hoeksche Waard is te vinden via www.omroephw.nl. Radio Rijnmond is te beluisteren op 93.4 FM of via rijnmond.nl. Kijk voor meer informatie over het debat in de Hoeksche Waard op https://www.rijnmond.nl/de-regio-kiest.