skip to Main Content

In aanloop naar de verkiezingen wordt er van alles georganiseerd. Politieke partijen voeren campagne, staan op markten, brengen bezoeken aan organisaties en flyeren. Als u wilt weten welke activiteiten er zijn, houdt dan de media in de gaten en kijk regelmatig op de websites van gemeentehw.nl en de politieke partijen. Hieronder vermelden we een aantal activiteiten waar meerdere partijen aan mee doen.

7 november: Cultuurdebat

Het Hoeksche Waards Platform voor Kunst en Cultuur, DOK-C, organiseert samen met Museum Hoeksche Waard het Cultuurdebat. Verschillende politieke partijen worden bevraagd over hun verkiezingsprogramma ten aanzien van kunst en cultuur.
Rabobank Heinenoord, 20.00 uur
Meer informatie: www.cultuurdebat-hw.nl

15 november: Jongerendebat Hoeksche Waard

Stichting SEIJN, Bibliotheek Hoeksche Waard, de toekomstige gemeente Hoeksche Waard en het Hoeksch Lyceum organiseren op 15 november het “Jongerendebat Hoeksche Waard 2018”.
Havo/Vwo leerlingen van het Hoeksch Lyceum voelen een zestal lokale lijsttrekkers aan de tand over het jongerenbeleid in de Hoeksche Waard. Weten Hoeksche Waardse politici wat jongeren willen? En voelen jongeren zich eigenlijk gehoord?
Aandachtspunten in dit jongerendebat zijn wonen, werken, scholing, recreatie en uitgaan, voorzieningen & openbaar vervoer, sport en recreatie, veiligheid en leefbaarheid. Als voorbereiding op dit debat kunnen de jongeren zelf ook punten aandragen door het invullen van een digitale enquête waarin vragen van de politieke partijen zijn verwerkt.

16 november: Lijsttrekkersdebat RTV Rijnmond/ Omroep Hoeksche Waard

Op vrijdag 16 november is er een groot lijsttrekkersdebat in CSG Willem van Oranje, locatie Poortwijk.
Het programma is als volgt:
16:00-18:00 uur voorbeschouwende locatie-uitzending met gasten die aanschuiven en vertellen wat speelt in de Hoeksche Waard
18:00-20:00 uur verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van alle deelnemende partijen
Zowel de voorbeschouwing als het lijsstrekkersdebat zijn te volgen via Radio Rijnmond, Omroep Hoeksche Waard en streams op de websites van beide omroepen.
Publiek is van harte welkom. Het verzoek is om niet te parkeren bij de Agrimarkt. Er zijn parkeerplaatsen bij de Willem van Oranje, basisschool De Klinker en de nieuwe EGHW-kerk.

21 november: Verkiezingsdag

Op woensdag 21 november gaan we naar de stembus! Tussen 07.30 en 21.00 uur kunt u uw stem uitbrengen en kiezen welke raadsleden u gaan vertegenwoordigen in de raad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.
21 november: Uitslagenbijeenkomst
U bent van harte welkom om de uitslag uit de eerste hand te horen, tijdens de uitslagenavond op woensdag 21 november in Alcazar Events aan de Groeneweg in Puttershoek. Vanaf 21.00 uur is de zaal open en om 21.30 uur gaan we van start. Burgemeester A.J. Borgdorff van Binnenmaas en Gert van ’t Hof zijn de gastheren. Gert van ’t Hof is geboren en getogen in Piershil en bekend als sportjournalist en televisiepresentator van onder andere NOS Studio Sport.

U kunt de uitslag ook live volgen via RTV Rijnmond en Omroep Hoeksche Waard. Op de website www.gemeentehw.nl worden de tussentijdse uitslagen en de voorlopige einduitslag bekend gemaakt.

Op de avond van de verkiezingen maken de gemeenten een voorlopige uitslag bekend. De officiële uitslag wordt op 23 november vastgesteld tijdens een openbare zitting van
het gemeentelijk centraal stembureau. Dan wordt ook bekendgemaakt welke kandidaten zijn gekozen.

23 november: Definitieve uitslag

De definitieve uitslag is op vrijdag 23 november bekend. Om 10.00 uur is de openbare zitting van het hoofdstembureau voor het vaststellen van het aantal stemmen. Aansluitend is de openbare zitting van het centraal stembureau voor het vaststellen van de uitslag.

2 januari 2019: Eerste vergadering nieuwe gemeenteraad

Meer informatie?

Meer informatie leest u op de website www.gemeentehw.nl. Volg ons ook op Facebook: Gemeente Hoeksche Waard en twitter @gemeentehw.