skip to Main Content
Weet U Al Op Wie U Gaat Stemmen Op 21 November?

Weet u al op wie u gaat stemmen op 21 november?

Op woensdag 21 november zijn er in de Hoeksche Waard verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. Naast de stemhulp Kieskompas is vanaf vandaag ook de online tool allekandidaten.nl beschikbaar via www.gemeentehw.nl. Via deze tool kunt u kennis maken met de kandidaten die voor de 13 politieke partijen verkiesbaar zijn.

Kieskompas

Wilt u weten welke partij het beste bij u past? Gebruik dan de stemhulp Kieskompas.
Het Kieskompas is opgebouwd uit stellingen over onderwerpen die in de Hoeksche Waard spelen. U geeft aan of u het wel of niet eens bent met deze stellingen. Na het beantwoorden van ongeveer dertig vragen geeft het programma uw positie weer te midden van de standpunten van de partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Zo kunt u snel en makkelijk zien met welke partij(en) uw mening het meest overeenkomt. U ziet niet alleen of de partijen het eens of oneens zijn met de stelling, ook de onderbouwingen zijn terug te vinden in het programma.

Ontmoet alle kandidaten

Weet u al op welke partij u wilt stemmen, maar nog niet welke kandidaat het beste bij u past? Op de website hoekschewaard.allekandidaten.nl stellen kandidaten van alle politieke partijen zich met een persoonlijke boodschap aan u voor. Wat willen zij bereiken als raadslid voor de Hoeksche Waard? U kunt ook selecties maken zoals kandidaten per wijk, partij, leeftijd of geslacht.